Våra kulörer

Godnattpuss Sovrumsfärg: Landa i den lugna, neutrala paletten

Våra kulörer är härligt neutrala. Godnattpuss Sovrumsfärgs palett ger utrymme till livets snabba tempo och brus, men breder också plats till din lugna, inre röst.

De tillsinnes enkla nyanserna har ett djup i pigmenteringen som gör att de dansar och växlar mjukt och uttrycksfullt, i symbios med ljuset. Kulörernas karaktär skiftar sakteligen beroende på tiden på dygnet, säsongen på året och rummets väderstreck.

En färg speciellt för sovrummet

När vi skulle skapa en färg speciellt för sovrummet var det självklart att vår fokus var inriktad mot känslor av lugn, harmoni, välbefinnande och avkoppling. Viktigast av allt dock – tystnaden.

Tystnaden – där vårt inre liv får finnas

I den hektiska världen vi lever i, känns det ibland som om allting bara blir mer och mer intensivt och komplext för varje dag som går. Då kan tystnaden erbjuda oss en helande tröst och platser där vårt inre liv får finnas. Inne i dessa själsliga rum får vi möjlighet att höra vår inre röst, lära känna den och låta den viska till oss. Den berättar små, känsliga budskap som tidigare har gått oss förbi, i det stora bruset utanför. När så vi blir mer bekanta med de viskade tonerna hör vi dem allt tydligare och budskapen får växa fram till medvetenhet. Vårt inre jag får ta plats i våra liv, där vi kan vårda den och må bra.

Klicka på bilden nedan för att få fram en större bild på våra kulörer

godnattpuss_sovrumsfarg_kulorer_morgonljus
KVÄLLSLJUS I VÄSTERLÄGE: Färgerna från vänster: Rimsfrost, Drömsyn, Moln, Morgondis, Vårvisa
godnattpuss_sovrumsfarg_kulorer_malade
MORGONLJUS I VÄSTERLÄGE: Färgerna från vänster: Rimsfrost, Drömsyn, Moln, Morgondis, Vårvisa

Karin Bojes ord – inspiration till våra namn 

Som inspiration till namnen på våra kulörer har vi valt ord som vi känner igen från Karin Boyes poesi

Att läsa Karins dikter kan vi göra om och om igen. Inte bara strofer utan även korta, enstaka fraser eller ett ord för sig kan vara så vackra, meningsfulla och mångbottnade att de blir meditativa. 

Denna förmåga att använda enkla ord och fraser som samtidigt bär med sig ett oerhört djup och komplexitet inspirerar oss. På Godnattpuss ser vi paralleller med neutrala kulörer.

Till exempel så är vit färg aldrig bara vit. Istället kan det skifta i otaliga olika nyanser och toner, i synnerhet när det är rikt med mineraler och pigment som vår naturliga färg.

Resultatet på dina väggar blir både tillfredsställande harmoniskt och engagerande komplext på en och samma gång.

– Sarah på Godnattpuss, Alboga 2022